Monday, October 31, 2011

best mengandung ank bapa & cucu?

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
ehem....tiba2 je rasa terpangil untuk wat entry tentg ni..
sebabnya td ada terbaca tentang topik ni.. 
alahai!!! dunia Akhir Zaman (◡‿◡✿)
she's happy with it..
sbenarnya crita ni dah lama..sejak bulan MARCH 2011 lg.. tp rasanya ramai yg belom tahu..
pe pendapat korang semua?

katanya:
Penny is 28 and Garry is 46, and they live as a couple. She is quoted as saying: "I'm in love with Garry and desperately want his baby. But we have agreed that if my three-month scan shows a birth defect, we will terminate the pregnancy."

wohooo..... paham x? 
ish3.. dah la mengandung ank ayah (sama2 dilamun cinta)... stetement yg last 2 xboleh trima.. 
kalau diorang scan time baby 2 umur 3 bulan n ada kecacatan pd janin 2 maka diorang akan gugurkan.. 
ape ni???
__________________________________________________________________________________
1 LAGI STORY..

I'm in love with my grandson - and we're having a baby!



 p/s: sekadar perkongsian.. 
 :kurangkan dosa, tmbahkan phala.. renung-renungkan... Zass~~

~Quotes about hurt!~

Saturday, October 29, 2011

~Quotes✿~

tolong la FAHAM,,i said i don't want!!

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
(jawab tuh..) 

uhukk....ecah kena kacau lagi laa....ahh!!! stress gile smalam.. (◡‿◡✿) 
xthu camne la nak wt org 2 faham..
entry sebelum ni yg tentang "terlalu memilih?" 2 sebab dia la.

kalau before this, budak2 lain  xde pn yg cam manusia ni..
"i said i dont want and i mean it!"

siap dekat fb ecah meluahkan prasaan..haha..(masih berkias)

Thursday, October 27, 2011

terlalu Memilih?

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿
 (jawab tuh..) 

wah3... topik hari nie "TERLALU MEMILIH"
lebih menjurus kepada pasangan hidup..

kadang-kadang ecah rasa ecah ni terlalu memilih (◡‿◡✿) 
hmm...
but, in my opinion:
i have the right to choose whose the "MAN"

y?
yela, kita nak hidup dengan dia bukan sehari dua, but for the rest of our life..
banyak benda kena fikir..
it's about our future.. thats why lah myb i think that i'm too "choisy" ..

what i have done to avoid a SERIUS relationship..
style ecah------------------>

Wednesday, October 26, 2011

❤w0rdless Wednesday #2

✿‧:﹎。❤keluargA bAhagia 2010❤‧:﹎。✿

✿wordless wednesday #1

tulisan pada tapak tangan.. created penuh pujuk rayu dari my friend..(◡‿◡✿)

Thursday, October 13, 2011

SMS seram dari "egen SYAITAN!"

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
SubhanAllah...


tanpa kita sedar, mesti kita juga pernah terjebak dengan SMS syaitan ni.
terutamanya bagi mereka2 yang sedang/telah/baru berCOUPLE

Hmm...kenapa? (◡‿◡✿) 

"lelaki berikan cinta untuk dptkan sex dari perempuan..pompuan beri sex untuk dptkan cinta seorang lelaki"..sama2 perbaiki diri.

Tuesday, October 11, 2011

belajaq Loghat UTAQA #2

Ok... hari ni, perkataan pertama yang kita akan belajar ialah:
QHE-NGAU

maksudnya dalam bahasa melayu standard kita ialah:
 cakar

contoh ayat loghat kedah:
kucing tu ka yang qhe-ngau hang ?


Maksudnya:
Kucing itukah yang mencakar kamu?


bersambung untuk perkataan seterusnya--------->

Monday, October 10, 2011

ViErra~KesEpian (◡‿◡✿)

✿‧:﹎❤Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
ini cubaan kali pertama ecah reka-reka ltak gamba jadi vidio..
hehe.. 

see it.. Vierra-KESEPIAN
video
Or... boleh tengok di YOU-TUBE

Sunday, October 9, 2011

~belajaq loghat UTAQA #1~

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
haaaa....meh ecah nk ajaq hampa smua bahasa orang utaqa..
bukak kelaih bahasa utaqa la pulak kat cini..
hehe..


1.Qhe-ngau = cakar
2. Se-qheyat = reda/ surut
3. Hambat = kejar
4. Pe-qhembang = tengok dgn sesungguh hati
5. Contiang = lukis / tulis tah apa-apa
6. Ligan = kejar
7. Cemuih = bosan/jemu
8. Tokak = gigit besar
9. Gey-qhek = basikal

Saturday, October 8, 2011

the lucky 100#

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿
ehem...
akhirnya berjaya juga ecah kumpul follower sampai 100...
 elleh...
baru 100?

yela...ecah baru nak mula berjinak-jinak dengan dunia blog nie..smua jadi tunggang langgang lagi..
saye budak baru blajar,soo kalau salah tolong tunjukkan ok!

thankx pd smua yang sudi jadi follower ecah^^
mInEs Ernaand the lucky 100# person is mineserna89
jom tengok blog sigadis chomell nie..

Friday, October 7, 2011

sayangnya ALLAH pada PEREMPUAN ✿

Siapa kata jadi perempuan tu SENANG
Nak kena tutup sana, tutup sini. Tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising. Perempuan, stoking pon kena pakai. Cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari. Komfem x tahan bertutup semua. Tapi, perempuan cool jek. Tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan?

Siapa kata jadi perempuan tu senang?

Tiap2 bulan, mesti ada penyakit.

Tuesday, October 4, 2011

kisah saye, awak dan dia #1

✿‧:﹎。❤ Demimu sayang❤‧:﹎。✿


Saya, awak dan dia ditakdirkan untuk bertemu di negeri kelahiran awak. Saya dan dia menjadi perantau di sini demi untuk mengejar impian masing-masing.

Saya dan awak ditadirkan untuk duduk di dalam kelas yang sama. Manakala dia berada di dalam kelas yang lain.

Walaupun dia berada di kelas lain, tp...

Sunday, October 2, 2011

I L0ve u ❤

✿‧:﹎。❤ hati kita jadi satu❤‧:﹎。✿

bila awak baru berusia 5 tahun, saya katakan i love u...
awak tanya: "apakah maksudnya?"

bila awak 15 tahun, saya katakan i love u...

Saturday, October 1, 2011

~quiet~

tenang❤ tp sunyi.. (◡‿◡✿)

bosan2 camni, edit gamba jelah...hehe..