Wednesday, March 28, 2012

Bila sy Nk jd Cikgu

Assalamualaikum ❤

yeah..PBS 3 dah bis.. 
PBS/SBE=pengalaman Berasaskan Sekolah 

Ni Vidio dlm kelas ganti ecah yg pertama d SK BANDAR RAUB..muzikk klass!!

video


video

budak2 situ kalau nk keluar kelas kne pakai bju 2.. aww....

lelaki penyabar idaman wanita..^^

✿susah nk cari lelaki sabar yg cmni kn? nk3!!!

Tuesday, March 27, 2012

Jejak Ukhuwah v2.0-Part 3 (kl to SaBah!)

Salam Dari Perantauan!
Ok.. ni pulak part 3.. sambungan dari:
Jejak Ukhuwah v2.0-Part 2-

now for the first time, ecah akan naik flight!!!
woo...exited tol...hehe
soo early in the morning dalam pukul 3 dah bangun..siap2 naik bas sebab flight ecah dan 4 orang lagi awal pagi tu. sesudah subuh.. well..flight lain-lain sebab kitorang beli yang tiket air aisia murah tu.. so berebut-rebut, ada la yang dapat flight lain2 masa.. ecah sangat-sangat bersyukur sebab dapat pergi dulu..hehe.. (sila jangan jelez ye kawan-kawan yang lain ok!)
here we are! di LCCT...


awal lagi..soo breakfast dulu!
air milo dan roti sudah.. ^_^
thanks Encik Sbb belanja breakfast!
sesudah je solat subuh, kitorang terus check in.. and know what, kne berlari dah loh..( ni sebab 2 orang lelaki tu masuk lama sangat dalam toilet).. terkejar-kejar kami ke platform kapal terbang yang kami perlu naik 2.. haish.. dalam hati ni fikir macam-macam dah. sempat ke tak naik tu.. yela.. tgok dia tulis dekat tempat check masuk tu "CLOSED!"..peh!!Lepas petugas dia check ic n tiket kami..trus kami LARI!!!!

untung sempat ambik gambar..yeah!!
fuh...Alhamdulillah sempat! soo dengan rasminya ecah naik kapal terbang dah! 
p/s: tips untuk sesiapa yang tak tahu, nanti akan bingit telinga tau bila flight dah strt berlepas..soo untuk elakkan rasa bingit telinga tu, jadi sediakanlah stok coklat banyak2 yer.. (ecah pau coklat kawan ecah..haha)
now dalam flight!! tepi tingkap tuh..hehe

around 9.45 a.m kami selamat menjejak bumi kinabalu! wah...soo nice.. lepas dapat je kereta viva auto yang disewa, kami ke tempat penginapan kami dulu iaitu Kompleks Sukan di Likas.. dah check in, rest kejap then terus kami keluar ..tak mau membazir masa.. nak jelajah bumi sabah ni!! yeah..
firstly kami ke masjid Terapung (apa nama tah?) sebab ada kedai makan diluar situ.. mencari makanan yang Halal.. ^_^
 sesudah solat zohor +asar (Jama') kami round2 area Kota Kinabalu tu untuk survey tempat menarik disitu.. antaranya:
Muzium Sabah!


kitorang tak masuk pun kat dalam tu sebab esok akan datang lagi dengan kawan-kawan yang lain..
soo sekadar bergambar diluar je..hehe..
 tepi pantai!

 tempat tinggi! (atas bukit apa tah)
 KK Wetland!
ni pon tak masuk jugak..just survey dulu..hihi..
ok..part paling best dan mesti pergi bila ke kota kinabalu ialah di Pasar Ikan Masin Ni la.. hehe.. sebenarnya yang jadi perhatian bukan ikan masin la..tapi bangunan pasar di sebelah pasar ni iaitu pasar kraftangan..banyak barang2 macam mutiara tau! LIKE


Puas Bershoping part awal ni dan makan di luar pasar ni.. kami ke: Menara Tun Data Mustafa.


ok.. puas berjalan sesama kami... then balik semula ke tempat penginapan dan menanti kawan-kawan yang lain pula akan tiba ke KK malam ni... DONE!

to be continue jalan2 with all my classmate!

Monday, March 26, 2012

Jejak Ukhuwah v2.0~Part 2 (KL to KK)

Assalamualaikum 
ok..ni sambungan daripada:

esoknya awal2 pagi lagi kitorang ke UM..
yelah..nk tido free d Ipg teknik tu, mesti la kne ada alasan yg kukuh..
soo kami pon buat la program sikit di UM.. hehe.. jimat bujjet..
ni pic kami bersama-sama dengan prof  & lecture UM!
Fakulti Pendidikan.. 

with my BFF
Yeah!! sambil menyelam, minum air..
ecah dpt jumpa kawan baik ecah kat kampung tu di UM..
^_^ Dapat jugak lepas rindu kat dia..
then dia bawak pusing-pusing UM kejap..
Kalau tak silap, UM ni adalah antara U tertua di Malaysia..

ok..
sesudah je pegi UM, petang 2 kami jalan2 di mid valley...
fuhh!! besar!! xlarat jalan..
 hmm..xde gambo sgt..
tapi ecah tertarik dengan 1 Shop ni..
its about puzzel!!
Interesting!
ni salah 1 permainan puzzle.. macam-macam boleh bina dari benda ni.. sesuai untuk kanak-kanak..
main kejap..hehe.. rest disitu rehatkan kaki..
then pegi makan!!
ambik gambo korean cuiseine ni je..
~RAMYUN~

Nampak cam megi je kan?
ni yang my friend punya..
ni yang ecah punya,,.hehe
p/s: kalu korang ni berangan nak rasa,nak jadi ala-ala org korea.. LUPEKAN OK!
baik masak sendiri je maggi lagi sedap..
sebabnya, ni bagi ecah bukan taste rakyat Malaysia la..huhu..

to be continue...

Jejak Ukhuwah v2.0~ Part 1 (KB to KK)

Assalamualaikum 

Olla olls... 
mood happy giler3.. hihi

ok..post kali ni tentang trip ecah dgn klass ecah..
~the Amazing Maths Crew Trip~
(ada bnyk part ni..harap sabar meneroka)hihi

sampai je di kl, kitorang nginap di IPG TEKNIK CHERAS..
then malam 2 jugak g ke ict..
wow...lampu2..^_^
 ni 1st time ecah pergi ict tau..
bayaran masuk tak tahu sebab bendahari program yang bayar..
hehe..
 ICT ni sebenarnya tempat yang direka khas dengan BANYAK lampu Warna- warni..
soo colourful...

selain dari pemandangan lampu-lampu,
ada juga beberapa permainan..
tapi ecah tak main banyak sangat pon sebab MAHAL!

Memandangkan banyak tempat main yang mahal, soo kami just pusing-pusing ambil gambar..hehe 
ni foto kat tempat parking..
untuk memuaskan haty dan sebagai lambang datang ke ICT, kami pon naik la 1 Permainan ni..
bayaran masuk RM 20/car.. 1 knderaan tu boleh naik 2 orang, soo sorang rm10 la..
dah beli tiket,..now time beratur nak naik benda 2..hehe..
ni la makhluk yang akan kami naik..hehe.. 
nice right? 
puas pusing3.. CHANTEK!
grup jalan-jalan ICT ecah..hehe
puas pusing2, dan memandangkan dah lewat,
kami pon balik ke bas.. rupa2nya kami la yang last sampai kat tempat bas..hehe.
Otw balik, kami singgah dulu di satu tempat ni ala-ala uptown gitu...
singgah kejap je untuk makan sebab lapar..
huhu..
balik tu sempat lagi ambil gambar dengan nama jalan ni.. 
istimewanya sebab ni nama ayah kami berdua..
Jeng!

Balik tu tido! Esok nak g UM!
to be continue...

Friday, March 9, 2012

Airmata seorang Ibu

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿
‎(T-T)
menitis & terus menitis air mataku...

biasanya seorang ibu mampu membesarkan 10 orang anak.. kenapa anak2 yg ramai 2 tak mampu jga mak
 dia balik??

uwwwaaaaa!!!!RINDU MAK!!!!! 

Ya Allah....KAU jauhkanlah aku daripada mendurkhakai ibuku, jauhkanlah aku serta sahabat-sahabatkudaripada meninggalkan ibu bapa kami.. bantulah hamba-hamabamu ini untuk membalas jasa ibu bapa kami walaupun pada dasarnya pengorbanan seorang ibu atau ayah tiada tandingannya...
Aminn~~

>> betapa berjayanya seorang ibu ini yang mampu membesarkan anaknya .. tp lihatlah.. betapa 
GAGAL seorang anak itu melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang ANAK.!

VIDIO DARI YOUTUBE HARIAN METRO

~renungan di hari JUMAAT~

noktah rindu

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
(T-T) 

AKU RINDU PADA ORANG YANG SALAH KE!

ok.. fullstop!

sy selalu tgk wall awk bila sy rindu..
walaupun sy xpasti 2 wall awak atau x, tp tiap kali sy rindu, msti sy akan menjengah ke situ..
Tgk perkembangan awak.. gambar2 awak.. 
hati kuat katakan org yg sy tengah tengok 2 bukan awak...
tp otak tetap nak tengok..

ahhh!!!BODOHNYA rase....
tp 2 je ubat rindu sy..

p/s: isu>> AWAK NI......................??
but aku gadis NORMAL.
sy cuma syg awk..tp xcintakan awak..
~CINTAKU HANYA UNTUK SUAMIKU NANTI~

Thursday, March 1, 2012

rindu DIA

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
Ok.. mood sunyi n jiwa malam ni,..huhu..

 Walaupun saya tak kenal awak,
saya tak tahu siapa yang harus saya bayangkan
tapi saya nak awak tahu, yang saya sgt3 RINDUKAN awak..
^^

banyak perkara yang saya nak cerita pada awak
banyak sangat yang saya nak awak tahu

1 perkara yang awak harus tahu sekarang
~SAYA RINDUKAN AWAK SETENGAH MATI...BAKAL SUAMIKU~
waiting 4 u..
until jannah insyaAllah..

p/s: mak pesan, ngaji dulu.soo aku sabaq sat.. nak jodoh pilihan keluarga.. hehe. insyaAllah..