Thursday, March 3, 2011

*゚‘゚・✿.。.:* kErAnA cHiNtA *.:。✿*゚’゚

Assalamualaikum..
(jwb salam nie dlu)

entry kali ni nk sentuh sikit pasal "CINTA"..khas buat kaum wanita ..


korg penh bcinta x?
mesti dh penh rse kn?
best x?
...............................................
erm,, penh rase putus cnta?
sakit x?


k...stop dgn soaln2 ecah 2.. cmni..
brcinta b4 kawin ni bnyk cabarannya..


1. kita mgkin trlibat dgn xtvt yg xberfaedah..habis mse cm2 jer..hari2 bgayut, msj..


2. syaitan sntiasa ada dlm nk mghasut kita mlakukan mksiat.. dgr lagu "kalau berpacaran 2"
boleh pandang2,
boleh pegang2,
duduk rapat2,
nanti cmfirm dpt,
jgn malu2,
jgn segan2.
hahahhaa
walaupun kita xberdua-duaan, dating r katakn, tp msj korg dgn dia cmne? chatting cmne? nk tahu? berdua-duaan d alam siber juga d'kira cm berdua-duaan apabila brjumpa..bila cuma brdua,akn ada yg ketiga utk menghasut kita..soo,, pk2 r pew yg akn jd kn..

4. Jodoh pertemuan,ajal maut dtangn Tuhan. kita bercinta bagai nk "rakk"..semua org tahu,smua org nmpk..at last, si dia, kwin dgn org len.. cmne rase? malu x?

5. kita xleyh jangka ape yang akan berlaku..JANGAN TERLALU YAKIN AKAN SESUATU.

kalu korang rase boleh go on dgn si dia, teruskan..tp si dia boleh harap 2 n percaya 2 mesti kna ada ciri-ciri nih..

1. taat perintah Allah.. (solat 5 waktu, puasa n sbgainya as a muslim..)

2. boleh bimbing kita.. (tegur bila kita buat salah.. especially bila teguran 2 berkaitan agama, kita xtutup aurat,dia suruh tutup.. baguss 2!! jgn marah dia pulak.. 2 tandanya dia jaga kita..dia xnk bakal isteri dia nanti jd tah pape..)

3. lebih pentingkan ibu bapanya dan keluarga dari kita.. (tnggungjawb lelaki kn pd fmily..so bila dia lbih pntgkn kluarganya dr kita, nmpk tnggungjawbnya d situ.. bila dia dh berkeluarga nanti, keluarga 2 nampk jd keutamaannya..)

4. serius nk jdkn kita isteri..( xcukup dengan sekadar ucapan d'mulut.. si dia mesti jumpa keluarga korang n mintk izin nk "kawan" dengan korang..

5. dah start menabung... =)


6. xmnipu, tak mmbohong,tak main2, n x cURANG! kalu lelaki 2 ada pmpuan len, means katakan dia syg dua org n kata xthu nk pilih, bek korg jer brundur,..cos blum tntu dia jd husband korg.. ner thu dia just main2 jer ngn kite kn.. hati lelaki.............................

BERCINTALAH DENGAN ADANYA KEREDHAAN ALLAH

video

~Khas buatmu puteri~

PADA YANG TENGAH BERSEDIH KERANA CINTA, (macam aku nie..huuhu..)
(baca side kanan blog nie ~Sesungguhnya Allah Memang Sengaja)

ingat Allah selalu.. ada hikmahnya atas ape yg brlaku ni..
jgn bersedih..biarlah si dia pergi, kerana ada yg terbaik sedang menanti kita..

LASTLY~kErAnA ChInTa~
kErAnA ChInTa, kita hilang keluarga
kErAnA ChInTa, kita hilang kawan
kErAnA ChInTa,kita hilang keluarga
kErAnA ChInTa, kita hilang MARUAH!
kErAnA ChInTa, kita hilang Agama!
NAK KE CAM2???


p/s: kurangkan dosa, tmbahkan phala.. renung-renungkan, Zass~~
     :moga Allah kuatkan aku.. sesungguhnya amat sukar melupakan cinta pertama,..huhuhu..
Downnyew aku rase bila kenang pristiwa lme.. sampai haty awk..huhu..

2 comments :

maxs maniss said...

dia masih ada utk kita....
sape die...bagaimana die...
hnya penciptanya sja yg thu....
4get da old stori k...

ecah said...

huhu..tengs hunny... i'll try..