Tuesday, December 20, 2011

~Kenangan Zaman Budak2 yg Lahir Tahun 80/90an^^~

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 


budak2 yg lahir pd thn 80/90an, mesti ingat mase skola rendah dulu: (◡‿◡✿)



kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.


✿  kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok
semua nak pinjam buku. (ecah suka tgk buku pendek2, pastu tulis je maklumt trus dlm buku nilam.. CEPAT!haha)

✿  RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....(ecah tiap2 tahun dpt RMT..hehe..nasi+air teh)

✿  pakai... pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

✿  main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

✿  pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

✿ cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

✿  bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

✿  time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

✿  main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

✿ jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

✿  takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

✿  balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. (TORA DATANG LAGI~iklan yg slalu ddengar dulu..hahak)

✿  Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

✿  Siri kartun;DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban, sailorm0on dan mcm lg.
 game yg slalu kita main dulu, aci lusut(sorok2), zeropoint(guna gelang getah, lompat2), tuju kasut, tuju tin, jengket2(ketinting), men tepuk2 tgn 2.. xingat dah lagunya..hehehe...

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps...pas2 men game. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita dulu2 kn kawan2 .... mesti korng tersengeh2 bace smua nih ^^

2 comments :

Pearl Jangmi said...

best ! mmg kenangan abes =]

Onitsuka_hana said...

mg best dulu2 main game tape skrang bdak2 main game ipad.:)