Tuesday, November 8, 2011

exam fever? tips giler2 untuk yg malas ulangkaji!

✿‧:﹎。❤ Assalamualaikum ❤‧:﹎。✿ 
adushhhh.... mood raya sudah abis..
ni mood exam pula kena on..(◡‿◡✿)

and now im sick!
EXAM FEVER

ecah malas membaca sebenarnya..apa lagi yang melibatkan fakta-fakta ni... ubat mengantuk paling mujarab bagi ecah ialah baca buku yg melibatkan fakta2 dlm pelajaran.. kira2 ok lg....adesss....

time org lain study, ecah sedap2 je rest2 tgk citer..time dah dekat nk exam baru kalut... n then keluarlah tips2 mengarut ni..

5 TIPS untuk yang MALAS ulangkaji:
(Ecah memang buat..haha)

1) Bergayut dengan rakan atau teman atau kekasih hati n topik perbualan ialah tentang topik-topik penting dalam subjek2 yang myb akan masuk exam.. comfirm xbosan!haha

2) tengok soklan spot, bila org post sal soklan spot, buat2 tnya sal soklan tu, nanti diorg bg jawapan xsusah la kita nk cari...hahak

3) tengok org lain study, pastu kita tengok sudah..jangan menybuk nk bg pendapat.. (berhasil kalau diorang ngah bincang2 soklan) pastikan telinga 2 pasang n FOKUS yer..hahak.. ecah sgt suka tengok kawan2 ecah bincang2 sal pengiraan, terbaikkkk punya study!. 

4) tidur dengan buku, nanti muncul dlm mimpi awak yg kita tengah study dlm mimpi 2..hhaha...merepek je kan..

5) Kalau dah malas sgt, tapi nak LULUS DENGAN CEMERLANG, jawapannya adalah WAJIB STUDY SUNGGUH2!

n extra tips= MENIRU dalam DEWAN EXAM! (berani buatlah..)haha
 p/s: huhu..doa2kanlah ecah ni rajin yer untuk study...n doakan kejayaan ecah jugak... ^^

2 comments :

Onitsuka_hana said...

bagus2 mmg slalu wat cm2..hehe study slan2 spot bleh tukar2 idea

ecah said...

hhehe..tul2... malas bebeno dah nk mmbaca..ade rezki, kuar la yg disport 2..^^